2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Vegetariški karšti sumuštiniai



Labai skanūs karšti sumuštiniai. Puikiai tinkantys sotiems pusryčiams.

Batono riekelės
Pievagrybiai
Pomidorai
Fermentinis sūris
Pomidorų padažas
Majonezas
Juodieji pipirai

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių (kepimas "iš viršaus"). Kol orkaitė kaista - pasiruoškite sumuštinius. Skardą užtieskite kepimo popieriumi ir išdėliokite batono riekeles. Jas patepkite pomidorų padažu. Tepkite labai plonu sluoksniu, tam galite naudoti teptuką. Ant pateptų riekelių dėliokite pievagrybių griežinėlius. Kai išdėliosite, pabarstykite pievagrybius juodaisiais pipirais. Tada dėkite pomidoro riekeles. Jas taip pat pabarstykite juodaisiais pipirais. Ant pabarstytu pomidorų uždėkite po pusę arbatinio šaukštelio majonezo (aš naudojau Vilniaus "Provansalio" majonezą). Sumuštinius užbaikite sūrio riekelėmis. Aš dėjau dideles ir storas Olandų sūrio riekeles.
Paruoštus sumuštinius kiškite į orkaitę ir kepkite 20 min.
Minkštutėliai sumuštiniai su traškia sūrio plutele. Ko daugiau reikia sotiems ir skaniems pusryčiams? 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą