2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Kiaulienos kepsniai su gomasio

Kadangi prisigaminau daug gomasio (sezamų druskos) - ėmiausi ja intensyviai gardinti patiekalus. Šie kiaulienos kepsniai - alternatyva tradiciniam karbonadui.


1 žmogui :
Kiauliena 100 gr.
Sojų padažas (šviesusis)
Sezamų druska
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
Kiaušinis
Džiuvėsėliai


Neriebią kiaulieną išmuškite kaip karbonadui. Išmuštą mėsą apšlakstykite sojų padažu ir palikite bent valandai pasimarinuoti. Mėsai pasimarinavus, abi kepsnio puses pabarstykite sezamų druska
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/05/gomasio-gomashio-arba-sezamu-druska.html?spref=fb
Jos galite pasigaminti patys, o jei tingite - rasite didžiuosiuose prekybos centruose (aš mačiau hyperRimi).
Taip paruoštus kepsnius mirkykite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiuvėsėliuose. Apvoliotą kiaulieną dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite ant mažiausios ugnies, iš abiejų pusių.
Kepsnio mėsa minkšta su "riešutiniu" prieskoniu. Garnyrui puikiai tinka ryžiai ir įvairios daržovės. Skanaus :)

Gomasio (gomashio) arba sezamų druska





Neseniai viename iš didžiųjų prekybos centrų radau sezamų druskos. Labai sudomino, bet kaina buvo tokia, kur kanda. Pasižiūrėjau sudėtį : 95 proc. sezamų sėklų ir 5 proc. druskos. Tada mano šykštumas mikliai nugalėjo tingumą, nes už sezamų druskos kainą galejau įsigyti vos ne kilogramą sėklų. Kilogramo nepirkau, pasiemiau 100 gr. ir eksperimentavau. Pavyko puikiai, vėliau internete persiskaičiau, kad viską dariau teisingai. Nors gaminau intuityviai. 
Labai greitai pagaminami prieskoniai


100 gr. sezamo sėklų
Jūros druska




Įkaitinkite sausą keptuvę ir suberkite sezamo sėklas. Spraginkite ant mažiausios ugnies, kartais paimaišydami (svarbiausia nesudeginkite). Skrudintus, pravėsusius sezamus sumaišykite su žiūpsniu druskos. Aš druskos dėjau nedaug (vieną žiupsnelį), nors internete radau, kad yra maišančių santykiu 5 sezamų : 1 druskos. Žodžiu, santykį nusistatykite pagal savo skonį. Aš naudojau rupią jūros druską.
Skrudintas sezamų sėklas ir druską sutrinkite blenderiu. Viskas, dabar supilkite į užsukamą indą. Į šaldytuvą dėti nereikia.
Skonis primena riešutų sviestą. Internete radau, kad puikiai valo kepenis. Sezamų druska man patinka gardinti mėsos patiekalus, salotas. 
Darbo nedaug, savikaina maža - vienu žodžiu gėris, o ne prieskonis :)