2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Įdarytos vištų odelės



Labai nuodėmingas (kalorijos, kad jas kur...) ir nelabai sveikas patiekalas. Bet labai skanus, todėl kartais leidžiu sau juo pasilepinti.
Pirmą kartą įdarytų vištų odelių paragavau Čingischano restorane ir tai buvo meilė nuo pirmo kąsnio :). Receptą radau čia:
http://maistomagija.blogspot.com/2012/03/tinginio-cepelinai-vistienos-odelese.html
Perdariau savaip ir kartais pasimėgauju šiuo skanėstu.

Vištų odelės (didelės) 13 vnt.
Bulvės 1,2 kg
Pievagrybiai (dideli) 6 - 7 vnt
Sojų padažas
Jūros druska, juodieji pipirai

Vištų odeles atšildykite (aš randu tik šaldytų) ir pamarinuokite su sojų padažu bent valandą.
Kol odelės marinuojasi, nusiskuskite ir, pasūdytame vandenyje, išsivirkite bulves. Bulvėms išvirus - jas sutrinkite grūstuve.
Pievagrybius susmulkinkite nedideliais gabaliukais, pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir supilkite ant karštos bulvių masės. Kai tik bulvės atvės tiek, kad būtų galima liesti rankomis - paminkykite visą masę, kad pievagrybiai tolygiai pasiskirstytų.
Skardą užtieskite kepimo popieriumi ir dėliokite vištų odeles (odele į apačią). Ant kiekvienos odelės dėkite šiek tiek bulvių - pievagrybių masės, užlankstykite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
Paruoštas odeles sudėkite susegimo vieta į apačią ir kiškite į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių, kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 min.
Nepadauginkite įdaro ir nepagailėkite dantų krapštukų (aš kiekvienai odelei sunaudoju po kelis), nes kepdamos odelės dažnai išsivynioja.
Labai skanu su šviežių kopūstų salotomis.

2012 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Stambiai tarkuotų bulvių blynai su marinuotos silkės įdaru



Paprastas ūkiškas patiekalas. Skanus ir sotus :)

3 žmonėms:
Bulvės 1,5 kg.
Krakmolas 2 saujos
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Marinuota silkių filė 220 gr. (pakuotė)
Pomidoras (didelis) 1 vnt.
Majonezas





Bulves sutarkuokite burokine tarka (nesunkite), įberkite pora didelių saujų krakmolo, pasūdykite ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite bulvių tarkius. Visą keptuvės dugną padenkite nestoru, lygiu sluoksniu.
Kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Vienai pusei apskrudus - atsargiai apverskite.
Kol blynas kepa - pasiruoškite įdarą. Marinuotą silkę bei pomidorą supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su majonezu (aš naudojau "Daumantų" be priedų).
Iškeptą blyną dėkite į lėkštę ir ant vienos jo pusės uždėkite įdaro. Kita blyno puse uždenkite įdarą (sulenkite pusiau).
Pagal šį receptą blynai išeis "guminukai", iš nurodyto kiekio iškepsite 3 didelius blynus.
Valgydama aš dar užsidedu grietinės.

2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Kaklinės troškinys



Kiaulienos kaklinė - pigi mėsa, bet iš jos taip pat galima pasigaminti skanių patiekalų. Šį kartą gaminau troškinį.

4 žmonėms:
Kiaulienos kaklinė 700 gr.
Baltosios paprikos (didelės) 4 vnt.
Bulvės 1 kg.
Pomidorų padažas 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Sultinys 3 stiklinės
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, žagrenis, džiovinto pastarnoko gabaliukai.
Aliejaus kepimui

Kiaulienos kaklinę supjaustykite nedideliais ("guliašiniais") gabaliukais. Pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais, maltais lauro lapais ir palikite valandai pasimarinuoti. Jei yra kauliukas, jo neišmeskite - pravers troškinant.
Kol kiauliena marinuojasi - apdorokite daržoves. Paprikas ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kiaulienos gabaliukus. Maišydami apkepkite ant vidutinės ugnies. Kai kaklinės gabaliukai apskrus, keptuvėn supilkite sultinį (ir įmeskite kauliuką). Sultiniui užvirus, į keptuvę įberkite juodųjų pipirų, džiovinto pastarnoko gabaliukų ir žiūpsnį žagrenio. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite paprikų kubelius ir troškinkite dar 25 min. Tada sudėkite bulvių gabaliukus ir uždenkite keptuvę dešimčiai minučių. Nuo troškinimo pradžios praėjus 50 min. - supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 5 min.
Tada dėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite keptuvę. Palikite troškinį dar dešimčiai minučių "susistovėti" ir dėkitės į lėkštes.
Pastarnokus ir žagrenį pirkau "maximoje" (Bioset firmos).
Kaklinės gabaliukai tiesiog tirpo burnoje. Vienintelis minusas - ilgas troškinimas. Skanaus :)

Šviežių kopūstų salotos



Salotų idėją radau čia:
http://www.surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2012/08/pickled-cabbage-marinuoti-kopustai.html
Mirtinai dėkinga už receptą, nes labai labai skanu :) . Kadangi buvo nurodyti labai dideli kiekiai - viską padalinau iš 3. Ir gavau didelį dubenį salotų, kurį dorojom 2 dienas.

Kopūstas 1 kg.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė) 1 vnt
Morka (maža) 0,5 vnt.
Vanduo 500 ml
Jūros druska truputį daugiau, nei pusė valgomojo šaukšto
Cukrus trečdalis stiklinės
Actas (9 proc.) trečdalis stiklinės

Kopūstą ir papriką supjaustykite juostelėmis, pusę morkos sutarkuokite per burokinę tarką.
Puode sumaišykite vandenį su druska bei cukrumi ir užvirkite. Kai tik užvirs - išjunkite ir supilkite actą. Tada dar kartą užvirkite puodą.
Paruoštu marinatu užpilkite daržoves ir uždenkite dangčiu. Kai tik atvės - bus galima valgyti.
Nepamirškite, kol viskas aušta, kelis kartus pamaišyti daržovių, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas.
Salotos puikios. Nuolat bus gaminamos tiek užkandžiams, tiek garnyrui.