2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Vištų ketvirčiai ant obuolių




Netikėtai gavau maišą obuolių ir trilitrinį naminių obuolių sulčių. Reikėjo kažkaip pradėti naikinti šias gėrybes. Įkvėpimo sėmiausi iš "Skanaus gyvenimo" recepto:
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/10/vistiena-ant-obuoliu.html

2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai 2vnt.
Obuoliai (vidutiniai) 4 vnt.
Obuolių sultys
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika
Medaus aptepimui

Vištų ketvirčius įtrinkite visais prieskoniais, išskyrus aitriąją papriką. Užpilkite obuolių sultimis taip, kad visiškai apsemtų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
Obuolius pjaukite pusiau ir išimkite sėklas (odelės lupti nereikia). Išdėliokite juos ant skardos, prapjauta puse į viršų, ir pabarstykite aitriąja paprika.
Vištų ketvirčius dėkite ant obuolių ir užpilkite sultis, kuriose marinavosi mėsa. Aptepkite vištiena medumi ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 45 minutes.
Kad medus neapdegtų, siūlau kepant uždengti (aš tiesiog užmečiau ant viršaus kepimo popieriaus lapą) ir atidengti likus 10 min. iki kepimo pabaigos.
Vištiena iškepa labai kvapni, obuoliai "gnybteli" nedideliu aštrumu. Galėčiau juos valgyti vienus. Kepiau jau kelis kartus ir dar kepsiu. Siūlau valgyti su ryžiais.