2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Itin greitos vištienos salotos




Visai visiškai jokio darbo. Itin tinka mirštantiems nuo tingumo ir bado. Tik padažų namie turėkit :)

1 žmogui (didelė porcija):
Vištų šlaunelių mėsa 100 gr.
Aisbergo salotos
Agurkas
Pomidoras
Čili milteliai
Kicap manis padažas
Žuvies padažas
Sojų padažas (šviesusis)
Citrinos sultys iš 0,5 citrinos
Raudonojo vyno actas
Aliejaus kepimui

Vištienos šlaunelių mėsą pasmulkinkite, ištrinkite čili milteliais ir pašlakstykite žuvies padažu bei raudonojo vyno actu. Ant viršaus užpilkite kicap manis padažo ir atsidėkite minutei į šoną, kol susipjaustysite daržoves.
Aisbergo salotos gabalą, agurko gabalą (imkit "iš akies") bei pomidorą supjaustykit. Pašlakstykit soju padažu bei pusės citrinos sultimis ir išmaišykit.
Keptuvėje įkaitinkite nedideli kiekį aliejaus ir sudėkit vištieną. Kepkit, ant vidutinės ugnies, po kelias minutes iš abiejų pusių.
Vištieną susidėkit ant daržovių ir valgykit. Dar galima dėti sezamo sėklų, krevečių ir pan. Bet čia bazinis receptas mirštantiems :)