2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Orkaitėje troškinta pažandė




Penktadienį atsidūriau šalia turgaus. Ir neišlaikiau... Vėl nusipirkau kiaulienos pažandės. Orkaitėje troškinta pažandė - kaloringas, labiau vyriškas patiekalas. Jei skaičiuojate kalorijas, pažandę keiskite liesesne kiaulienos dalimi.




Kiaulienos pažandė 700 gr.
Keptos pupelės pomidorų padaže 1 skardinė
Pomidorai (dideli) 2,5 vnt. (2 dideli ir 1 mažas)
Marinuoti Lombardijos pipirai (dideli) 7 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Marinatui:
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai
Medus 0,5 valgomojo šaukšto
Garstyčios (lietuviškos, aštrios) 1 valgomasis šaukštas
Lombardijos pipirų marinatas (galima keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai

Sumaišykite visas marinato sudedamasias dalis ir užpilkite pažandę. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Paskui mėsą, su visu marinatu, perkelkite į kepimo indą (aš naudojau molinuką). Ten pat supilkite pupeles pomidorų padaže. Stambiais gabalais susipjaustykite pomidorus, pabarstykite juos jūros druska ir juodaisiais pipirais. Supjaustytus berkite į kepimo indą (su visomis atsiradusiomis sultimis). Sudėkite marinuotus Lombardijos pipirus.  Kepimo indą uždenkite dangčiu arba sandariai apvyniokite folija (aš naudojau foliją) ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Pamirškite ten maistą 3 valandoms.
Po trijų valandų traukite viską lauk ir dėliokitės į lėkštes.
Mėsa minkštutėlė, sultinga ir kvapni. Lombardijos pipirai nėra aštrūs, todėl patiekalas tinka visai šeimai. Labai tinkamas patiekalas lietingam ir tingiam savaitgaliui. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą