2013 m. birželio 3 d., pirmadienis

Karamelinė vištiena




Mirtinai dėkinga Dailonai už karamelinės vištienos receptą:
http://dailona.livejournal.com/43729.html
Tikrai genialumas slypi paprastume. Kai ką keičiau pagal save, atsisakiau recepte esančių česnakų, nes jų nevalgom. Receptas bus naudojamas nuolat, nes labai skanu be jokių pastangų.

2 žmonėms:
Vištų ketvirčiai (nedideli) 2 vnt.
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska 0,5 arbatinio šaukštelio
Vanduo (verdantis) 100 ml
Aitrioji paprika

Vištų ketvirčius ištrinkite aitriosios paprikos milteliais ir palikite pasimarinuoti.
Nedideliame puodelyje su nesvylančia danga sumaišykite jūros druską bei cukrų ir kaitinkite ant mažiausios ugnies, maišydami tol, kol mišinys ims keisti spalvą. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišykite kol viskas ištirps.
Paruoštu užpilu aplaistykite vištų ketvirčius ir kiškite juos į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min. Kas 10 min. prieikite ir aplaistykite vištieną atsiradusiomis sultimis.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą