2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Primušta višta



Kai žiūrint į vištieną nesugalvojate nieko įdomaus, o šaldytuvo turinys kažkur dingo (gal turit naminuką, mėgstantį maitintis naktimis ?) - siūlau primuštą vištą.



3 žmonėms :
Vištos kumpeliai 6 vnt.
Grietinė 200 gr.
Pievagrybiai 7 (nedideli)
Pomidorų padažas
Sultinys 2 puodeliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui
Kiaušiniai 2 vnt. 
Krakmolas

Vištos kumpelius pamuškite mėsos plaktuku iš abiejų pusių (stipriai trinktelkite pagalvodami apie kokį nedraugą). Ištrinkite nurodytais prieskoniais, aptepkite grietine ir palikite marinuotis bent valandai.
Kiaušinius išsiplakite, pasimarinavusius kumpelius mirkykite į kiaušinių plakinį, voliokite krakmole ir dar kartą pamerkite į plakinį. Taip apvoliotus kumpelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Ir kepkite ant nedidelės ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - apverskite. Kol višta kepa, smulkiai susipjaustykite pievagrybius.
Iškepusius kumpelius užpilkite sultiniu (aš naudoju iš kubelių), suberkite pievagrybius, įmeskite žiupsnį juodųjų pipirų ir įdėkite 3 - 4 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo. Uždenkite dangtį ir viską troškinkite, ant mažiausios ugnies, 20 minučių. Tada sudėkite grietinę, kiek liko po kumpelių aptepimo, išmaišykite ir išjunkite. Patiekalą uždenkite ir palikite dar dešimčiai minučių "pailsėti" ant viryklės.
Kol troškinate vištieną - galite pasiruošti garnyrą .
Kumpeliai labai sultingi, su daugybe padažo, nereikalaujantys nei daug darbo, nei daug produktų. Kasdieninis skanus patiekalas :)