2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Grikių košė su faršu




Labai soti, lengvai paruošiama ir tinkama kai šaldytuvas ištuštėja.

Grikiai  3 virimo maišeliai
Kiaulienos faršas 500 gr.
Pomidorų padažas
Sultinio kubeliai, maltos mėsos prieskoniai
Aliejus kepimui

Grikius išsivirkite su sultinio kubeliais. Kol grikiai verda, į keptuvėje įkaitintą aliejų meskite faršą. Pabarstykite faršą maltos mėsos prieskoniais (skyrelis prieskoniai) ir maišydami kepkite ant didelės ugnies. Faršas turi subyrėti gabaliukais. Grikiams išvirus, supilkite juos į keptuvę su faršu ir įpilkite pomidorų padažo. Aš naudoju "Spilva" pomidorų padažą ir jo supilu apie pusę stiklainiuko. Viską išmaišykite ir uždengę dangčiu dar patroškinkite. Troškinkite ant mažiausios ugnies apie 5-7 minutes, paskui kraukitės į lėkštes.
Faršo neperkepkite, nes išsausės. Jei faršo gabaliukai apskrudo, o grikiai dar neišvirė - tiesiog išjunkite keptuvę. Įjungsite tada, kai išvirs grikiai. Labai skanu valgyti su marinuotais agurkėliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą