2012 m. kovo 27 d., antradienis

Lavašo traškučiai




Labai skanūs, greitai dingstantys nuo stalo ir puikiai tinkami tada, kai reikia duoti draugams kažką "prie alaus".

Lavašas
Fermentinis sūris
Majonezas
Juodieji pipirai, kmynai

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo dėkite juostelėmis pjaustytą lavašą. Kažkada mane paprotino, kad lavašą patogiausia susikarpyti žirklėmis. Nuo tada tik taip ir darau. Lavašą dažniausiai perku armėnišką. Kai susidėliosite lavašo juosteles ant skardos - kiškite teptuką į majonezą ir plonu sluoksniu patepkite kiekvieną juostelę. Tada juosteles barstykite juodaisiais pipirais ir kmynais. Prieskoniai tinka įvairūs - pvz. galima barstyti čili milteliais ir sezamo sėklomis. Burokine tarka sutarkuokite sūrio gabaliuką ir pabarstykite juosteles. Paruoštą skardą kiškite į 220 laipsnių orkaitę (kaitinimas "iš viršaus") ir kepkite maždaug 10 - 15 minučių. Protarpiais užmeskite akį į orkaitę, nes skirtingose orkaitėse gali skirtis kepimo laikas, o lavašo traškučiai linkę greitai suskrusti. 
Aš kepimui dažniausiai paruošiu iškart dvi skardas, nes iškepti traškučiai dingsta be pėdsakų. Gal mano namuose gyvena alkanas naminukas?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą