2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Tinginių salotos su vištienos kotletukais

Piliečiams, kurie nededa nuorodų ir nukniaukia idėjas norėčiau priminti, kad SM forume šie receptai sukelti seniai, o dabar tik taisau ir perkėlinėju į blogą. Todėl bet kada galėsiu įrodyti savo autorystę. Ir šiaip tai užtraukia blogą karmą. 
Po paburnojimo ant nedorųjų - einam valgyti. Šitos salotos puikiai tinka tada, kai baisingai norisi salotų, bet mirtinai tingisi t.y. nėra laiko jų gaminti.


Vištienos kotletai "Čiki" 1 pakuotė
Bulvės 3 - 4 vidutinio dydžio
Marinuotos šparaginės pupelės 1 stiklainiukas
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui


Bulves nusiskuskite, įberkite į vandenį druskos ir užkaiskite virti. Kol jos virs - keptuvėje, ant aliejaus, apkepkite vištienos kotletukus  "Čiki" (aišku galima rinktis ir kitos firmos, bet aš parduotuvėje randu tik šiuos). Išvirtas ir atvėsusias bulves pjaustykite griežinėliais. Kad greičiau vėstų - šaltuoju metų laiku aš tiesiog įmetu puodą su bulvėmis į balkoną. Vištienos kotletus supjaustykite juostelėmis. Marinuotas šparagines pupeles peiliu padalinkite į kelias dalis. Viską pabarstykite juodaisiais pipirais, įdėkite majonezo ir atsargiai išmaišykite. Atsargiai maišykite todėl, kad jei bulves pervirėte jos gali virsti koše.
Marinuotų šparaginių pupelių būna visose didesnėse parduotuvėse, bet geriausia turėti kokių giminaičių, kurie būtų pamišę dėl sodo - daržo gėrybių marinavimo ir konservavimo.
Jei ne tas bulvių vėsinimas - būtų itin greitas receptas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą