2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Kristijono krabų salotos



Šios salotos itin mėgstamos mano brolio, todėl ir pavadinau jo vardu. Jas gaminu jau kokius 13 metų ir dar neatsibodo. Dideliam dubeniui krabų salotų reikės :



Ryžiai 3 virimo maišeliai
Raudonoji saldžioji paprika 1 didelė
"Snieginio krabo" mėsa 4 pakuotės (480 gr.)
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė
Majonezas
Sultinio kubeliai

Ryžius išsivirkite su sultinio kubeliais. Kol ryžiai verda, į dubenį smulkinkite "Snieginio krabo" mėsą (Viči gamybos) ir raudonąją papriką. Ryžiams išvirus, juos iš karto sukratykite į dubenį su pjaustytais produktais. Ryžius BŪTINA naudoti karštus, nes tokiu būdu puikiai įsigers visi skoniai. Viską išmaišykite ir supilkite kukurūzus su visu skysčiu. Supylę kukurūzus dar kartą pamaišykite. Tada dėkite majonezą. Šitoms salotoms aš naudoju "Vilniaus" majonezą be priedų. Išmaišykite majonezą ir palikite salotas kokioms 20 - iai minučių, kad viskas gerai susigertų.
Svarbiausia turėti tikrai didelį dubenį. Aš dažniausiai gaminu per du dubenis, nes kitaip netelpa. Šio kiekio tikrai užteks nemažam būriui žmonių. Kol dar negamino "Snieginio krabo" mėsos - salotas ruošdavau su paprastom krabų lazdelėm. Bet "Snieginio krabo" mėsa man gerokai skaniau. Papriką naudokite kuo didesnę arba imkite dvi mažas. Darbo nedaug, o rezultatas tikrai jus nudžiugins. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą