2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Piciniai blynai




Vaikų noriai valgomi blynai. Patiems lietiniams vėlgi naudojau "Skanaus gyvenimo" aksominių blynelių receptą.


Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Įdarui:
Karšto rūkymo kumpis
Tarkuotas fermentinis sūris
Grybai
Pomidorų padažas
Santa Marija "Picos prieskoniai"


Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies.
Akepus vienai lietinio pusei, jį apverskite. Pusę lietinio aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite kumpio kubeliais, grybais, tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską apibarstykite Santa Marija "Picos prieskoniais". Aš naudojau apvirtus šaldytus grybus. Jei tokių neturite - puikiai tiks pievagrybiai.
Sudėtą įdarą uždenkite kita lietinio puse (turi atrodyti kaip perlenkta pica) ir prispauskite ją mentele. Naudodamiesi 2 mentelėmis, perlenktą lietinį apverskite ir kepkite dar porą minučių.
Prieš pateikdama, ant lietinių viršaus užbėriau dar tarkuoto sūrio. Skanaus :)

Vištienos traškučiai




Skanus, nesudėtingai paruošiamas užkandis vakarėliui.

Vištos krūtinėlė (maža) 1 vnt.
Fermentinis sūris 50 gr.
Grietinė 4 valgomieji šaukštai
Kiaušinis 1 vnt.
Avižiniai dribsniai 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai
Aliejaus kepimui

Vištos krūtinėlę susmulkinkite nedideliais gabaliukais, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti bent valandai.
Ant pasimarinavusios vištienos nedideliais kubeliais supjaustykite fermentinį sūrį, sudėkite grietinę ir suberkite avižinius dribsnius. Viską išmaišykite ir palikite pusvalandžiui ramybėje.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite vištienos masę į keptuvę. Stenkitės kepti nedidelius "blynukus", nes vartant didesnius - jie gali subyrėti. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Siūlau valgyti su aštriais padažais.
Man buvo skanūs tiek karšti, tiek šalti. Tiesa, pastovėję jie ne tokie traškūs, bet vis tiek negalėjau liautis kramsnoti.