2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Vištienos traškučiai




Skanus, nesudėtingai paruošiamas užkandis vakarėliui.

Vištos krūtinėlė (maža) 1 vnt.
Fermentinis sūris 50 gr.
Grietinė 4 valgomieji šaukštai
Kiaušinis 1 vnt.
Avižiniai dribsniai 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai
Aliejaus kepimui

Vištos krūtinėlę susmulkinkite nedideliais gabaliukais, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti bent valandai.
Ant pasimarinavusios vištienos nedideliais kubeliais supjaustykite fermentinį sūrį, sudėkite grietinę ir suberkite avižinius dribsnius. Viską išmaišykite ir palikite pusvalandžiui ramybėje.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite vištienos masę į keptuvę. Stenkitės kepti nedidelius "blynukus", nes vartant didesnius - jie gali subyrėti. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Siūlau valgyti su aštriais padažais.
Man buvo skanūs tiek karšti, tiek šalti. Tiesa, pastovėję jie ne tokie traškūs, bet vis tiek negalėjau liautis kramsnoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą