2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Įdaryti pyragėliai




Labai sotūs, nesunkiai paruošiami. Gaminau sausio 1 - osios pusryčiams/pietums.

"Mantingos" šaldyta mielinė tešla 1 pakuotė (6 lapeliai)
Saldžiosios paprikos 3 vnt.
Fermentinis sūris
Raudonojo vyno actas
Aliejaus kepimui
Paprikų įdarui:
Kiaulienos faršas 0,5 kg
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

"Mantingos" mielinę tešlą atšildykite kaip nurodyta ant pakuotės. Kiekvieną tešlos lapelį perpjaukite pusiau (kočioti nereikia).
Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, berkite džiuvėsėlių ir susiminkykite kotletinę masę. Atsidėkite į šoną.
Paprikas nuplaukite, nupjaukite galus ir atsargiai išskobkite sėklas. Tada supjaustykite jas storais žiedais. Į paprikų žiedus prikimškite paruoštos kotletinės masės.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir sudėkite įdarytas paprikas. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus paviršius. Apverskite ir kiekvieną paprikos griežinėlį pašlakstykite raudonojo vyno actu.
Apkeptas įdarytas paprikas atsidėkite į šoną, kol jos pravės. Atvėsusias sudėkite ant tešlos ir pirštais užspauskite kraštus suformuodami tokį lyg ir "šulinį".
Ant kiekvieno pyragėlio viršaus dėkite fermentinio sūrio griežinėlį ir kiškite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia" su ventiliatoriumi). Kepkite kol tešla gražiai pagels (kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės).
Man išėjo 12 labai sočių pyragėlių.