2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Troškinys su ryžiais




Ne plovas, bet vistiek skanu :)

4 žmonėms:
Ryžiai 3 virimo maišeliai
Kiaulienos faršas 400 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Konservuoti Baby pepperoni
Raudonojo vyno actas 1,5 valgomojo šaukšto
Baby pepperoni marinatas 2 arbatiniai šaukšteliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui


Ryžius išsivirkite pasūdytame vandenyje.
Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir kepkite ant vidutinės ugnies. Kepdami nuolat maišykite, kad kiauliena subyrėtų nedideliais gabaliukais. Kai faršas gražiai apskrus, į keptuvę suberkite supjaustytą raudonąją papriką. Pakepkite maišydami 5 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiai virš keptuvės supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos druska, juodaisiais pipirais, pašlakstykite baby pepperoni marinatu. Sudėkite nepjaustytus baby pepperoni. Kiekį reguliuokitės pagal skonį, jei valgys vaikai - baby pepperoni geriau nedėkite (gali būti per aštru). Supilkite raudonojo vyno actą, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir troškinkite viską 20 min.
Po 20 - ies minučių į keptuvę suberkite virtus ryžius, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Palikite uždengtą keptuvę 10 - iai minučių, kad susigertų skoniai.
Jei nesilaikote dietos, pateikiant kiekvieną porciją galite apibarstyti tarkuotu Džiugo sūriu.