2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

Įdaryti pievagrybiai




Įdarytų pievagrybių receptų pilnas internetas. Nusprendžiau aprašyti saviškius. Skanūs, sotūs, sultingi ir paruošiami be vargo.

6 įdarytiems pievagrybiams:
Pievagrybiai (itin dideli) 6 vnt.
Faršas 300 gr.
Fermentinis sūris 100 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Vusterio (Worcesterio) padažas
Grūdėtosios (angliškos) garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Avokadų majonezas
Avokadų majonezui:
Avokadas (mažas labai gerai prinokęs) 1 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas (su kaupu)
Jūros druska, juodieji pipirai

Itin dideliems pievagrybiams (maniškiai dydžiu beveik prilygo Portabella) nupjaukite kotelius, kepurėles iš visų pusių pašlakstykite Vusterio padažu ir atsidėkite į šoną.
Į faršą (aš naudojau vištienos) suberkite visus nurodytus prieskonius, įmuškite kiaušinį. Pievagrybių kotelius bei sūrį susmulkinkite ir berkite į faršą. Ten pat dėkite ir grūdėtasias garstyčias. Viską gerai išmaišykite.
Avokadų majonezui naudokite itin prinokusį avokadą (ruda odele, minkštą paspaudus). Jį pasūdykite, papipirinkite ir sutrinkite su majonezu.
Pavagrybių kepurėles dėkite į kepimo indą ir į jas kraukite faršo įdarą (įdaro dėkite tiek, kad susidarytų didelis kaupas). Ant kiekvieno įdaryto grybo viršaus uždėkite avokadų majonezo.
Paruoštus pievagrybius kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 40 - 45 min.
Siūlau valgyti su daržovėmis bei ryžiais.