2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Greitos midijų salotos




Darbo jokio, tik išsivirti ryžių ir susipjaustyti papriką. Midijas pirkau jau virtas (atvėsintas, ne šaldytas). Sočios ir skanios, mums puikiai tiko pietums, bet tikrai geros ir netikėtiems svečiams. Paruošimas užtruks tiek, kiek verda ryžiai.

3 - 4 žmonėms:
Ryžiai 2 virimo maišeliai (2x100 gr.)
Konservuoti kukurūzai ir žirneliai (mišinys) 1 skardinė
Raudonoji paprika (vidutinė) 1 vnt.
Midijos (virtos) 175 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Kol ryžiai verda, papriką susmulkinkite kubeliais. Į išvirusius karštus ryžius berkite smulkintą papriką, midijas ir supilkite kukurūzų/žirnelių mišinį iš skardinės (su visu skysčiu). Išmaišykite, berkite juodųjų pipirų ir jei reikia papildomai pasūdykite. Dėkite majonezo (aš naudojau "Daumantų") ir dar kartą permaišykite.
Skanaus :)