2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Sūrio pyragas




Labai skanus, sotus pyragas. Minkštutėlis su traškia plutele... Neatsivalgomas ir vienas, bet puikiai tinka prie čili troškinio ar vyno.





Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Tarkuotas fermentinis sūris 350 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
  
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų, druską bei juoduosius pipirus ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai permaišykite ir sudėkite didžiąją dalį tarkuoto fermentinio sūrio (pasilikite tik saują viršaus apibarstymui). Aš naudojau Goudos sūrį.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Pyrago viršų apibarstykite likusiu sūriu.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min.
Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Kitą kartą kepdama, dar paeksperimentuosiu su prieskoniais. Manau šitam pyragui puikiai tiktų ir šiek tiek aštresni prieskoniai :)

2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Vištienos salotos




Salotos būtent vištienos, o ne "su vištiena". Mėgstu kai vištos būna daug... Negaliu pakęsti kai salotose randi tik ryžius ir majonezą, o viso kito būna tik trupinėliai. Salotos be pretenzijų, paprastai paruošiamos ir greitai suvalgomos. Tinka ir konservatyviam skoniui t.y anytoms/močiutėms vaišinti.

Dideliam dubeniui salotų: 
Virti vištos ketvirčiai 2 vnt.
Marinuoti agurkėliai (vidutinio dydžio) 6 - 7 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Konservuoti žirneliai
Virtos ar marinuotos morkos (nebūtinai)
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Ryžius išsivirkite pasūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda nusikaulinkite virtus vištos ketvirčius. Pasmulkinkite vištieną ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Karštus virtus ryžius supilkite ant vištienos, gerai išmaišykite ir palikite 10 - 15 min. pravėsti.
Tuo metu kubeliais susismulkinkite marinuotus agurkėlius (aš naudoju saldžiarūgščius) ir morkas, jei jų dėsite. Mano agurkėliai buvo marinuoti kartu su morkomis, tai jų ir įdėjau į salotas.
Suberkite pjaustytas daržoves į salotas, išmaišykite. Tada suberkite konservuotus žirnelius. Aš sudedu beveik visą stiklainiuką (lieka gal pora šaukštų ant dugno). Sudėkite majonezą (aš naudoju "Daumantų" be priedų) ir dar kartą išmaišykite.
Palikite salotas 20 - 30 min. skoniams įsigerti.
Ruošiu šias salotas jau gerus 15 metų. Dar nenusibodo :)


2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Paprastasis bananinis pyragas su razinomis




Nemoku ir nemėgstu kepti pyragų, bet šis mane sužavėjo. Receptas atrastas bandymo būdu. Garantuoju, kad pavyks net visiškai nedraugaujančiam su virtuve žmogui.

Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 3 valgomieji šaukštai
Bananas (didelis) 1 vnt.
Razinos 1 sauja
Cinamonas
Jūros druska

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų bei mažą žiupsnelį druskos ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį ir viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai permaišykite ir suberkite razinas.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir visą formos dugną padenkite banano griežinėliais. Banano griežinėlius pabarstykite cinamonu ir ant viršaus užpilkite tešlą.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min.
Ištraukę leiskite atvėsti, tada pjaustykite.
Minkštutėlis, drėgnas ir kvapnus. Man jis pats pačiausias :)

Su Šv. Velykom




Sveiki sulaukę Šv. Velykų. Linkiu vidinio atgimimo, kad žiema liktų tik už lango. Šilumos jūsų namams :)