2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Pieniška kruopų sriuba




Viena mano mėgiamiausių sriubų. Mamos verdama nuo vaikystės.

Skaldyti žirniai 200 gr.
Perlinės kruopos 100gr.
Vanduo 2,5 litro
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Pienas
Jūros druska

Vandenį užvirkite ir supilkite perplautas kruopas. Ant mažos ugnies virkite maždaug 40 minučių. Tada pasūdykite, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir pavirkite dar 10 minučių. 
Praėjus 50 minučių nuo virimo pradžios, puodą išjunkite, pilkitės į lėkštes ir užsibalinkite pienu.
Man skaniausia labai tiršta (vos ne košės pavidalo) sriuba. Tada įsidedu kelis šaukštus kruopų į lėkštę ir piluosi daug pieno. Jei sriubos liko - kitą dieną užpilu pienu ir pašildau.
Tai vasarinis sriubos variantas. Žiemą vandenį keičiu natūraliu mėsos sultiniu. Ir taip pat balinu pienu. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą