2013 m. birželio 12 d., trečiadienis

Buroklapių sriuba







Sezoninė labai paprastai paruošiama sriuba. Verdu tokią jau 15 metų.

Sriubai:
Vanduo 2 litrai
Jauni burokų lapai 1 ryšulėlis (bobučių pardavimo matas)
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)

Frikadelėms:
Faršas 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 sauja
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
 
Užkaiskite vandenį virimui ir kol jis užvirs, iš nurodytų produktų susiminkykite frikadelių masę. Aš naudojau vištienos faršą. Vandeniui užvirus formuokite kamuoliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite visus prieskonius ir virkite 10 min.
Tuo metu gerai nuplaukite ir susipjaustykite buroklapius. Praėjus nurodytam laikui, suberkite buroklapius į puodą. Virkite dar 5 min.
Tada į puodą suberkite, nedideliais gabaliukais pjaustytas, bulves ir tęskite virimą dar 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 25 min. išjunkite puodą ir pilkitės sriubą į lėkštes.
Siūlau valgyti su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą