2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Pangasijų kukuliai su padažu




Kukuliai guminukai, primenantys savotiškas žuvines bandeles. Siūlau valgyti su padažu, daugiau jokio garnyro nereikia.

3 - 4 žmonėms:
Kukuliams
Šaldytos pangasijos filė gabaliukai 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 puodelis (300ml.)
Jūros druska, juodieji pipirai, kvapieji pipirai
Padažui
Pomidorai (dideli) 4 vnt.
Pievagrybiai (dideli) 10 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Padažui, keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir suberkite tiesiog rankomis sulaužytus pievagrybius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol pievagrybiai truputį apskrus. Tada, tiesiai į keptuvę, supjaustykite pomidorus. Berkite jūros druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 min.
 
Pangasijos filė atšildykite, sumalkite (aš naudojau blenderį) ir pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir drėgnomis rankomis formuokite kukulius.
Paruoštus kukulius, po vieną, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min.
Išvirusius kukulius išgriebkite, sudėkite į paruoštą padažą ir troškinkite dar 25 min.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą