2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Troškinti kopūstai




Šis patiekalas - labiau "žieminis", bet aš dažnai jo užsinoriu ir šiltuoju metų laiku. Svarbiausia troškinti "seną", kietą kopūstą.

Kopūstas 1 kg
Morka 0,5 vnt.
Šoninė (karšto rūkymo) 200 gr
Pomidorų padažas 200 ml
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Vanduo 1 litras
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Kmynai, maltas imbieras, prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/search/label/Prieskoniai

Kopūstą susipjaustykite, suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu (tarkim iš elektrinio virdulio). Užkaiskite ir, kai tik vanduo užvirs, sudėkite visus nurodytus prieskonius, griežinėliais pjaustytą morkos gabaliuką ir, jei turite, lašinių ar šoninės odelę. Suberkite cukrų, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 30 minučių. Tada įpilkite baltojo vyno acto ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Tuo metu į sausą keptuvę berkite rūkytos šoninės kubelius. Paskrudinkite juos, maišydami, ant mažiausios ugnies. 
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą skrudintus šoninės kubelius ir vėl uždenkite.
Kol viskas troškinasi, nepamirškite nusiskusti ir užsikaisti bulvių garnyrui.
Praėjus 50 - iai minučių nuo tada, kai pradėjote troškinti, sudėkite pomidorų padažą. Ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Praėjus valandai, nuo gaminimo pradžios, kopūstus galite išjungti ir palikite dar 15 - ai minučių "susistovėti".
Troškinimo metu nepamirškite kartais pamaišyti puodo, kad nepradėtų svilti. Jei nedėsite šoninės - turėsite puikų garnyrą mėsos patiekalams ar patiekalą vegetarams.
Skaniausia valgyti su bulvėmis, nepamirškite įsidėti grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą