2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

Rudeninis širdelių troškinys




Nėra nieko paprasčiau už troškinius. Nereikia matuoti, skaičiuoti ir kt. Svarbiausia nepamiršti pamaišyti ir išjungti laiku :)

4 žmonėms:
Vištų širdys 450 gr.
Paprika (raudona vidutinė) 1 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Marinuotos saldžiosios paprikos 5-6 skiltelės
Bulvės (didelės) 3 vnt.
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Pomidorų padažas
Vanduo 0,5 l
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Vištų širdeles sudėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies. Protarpiais vis pamaišykite. Į keptuvę suberkite supjaustytą raudonąją papriką. Kai širdelės apskrus, viską pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tada keptuvėn pilkite verdantį vandenį. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 min.
Kol širdelės troškinasi, pasiruoškite kalafiorus su bulvėm. Kalafiorą išskirstykite žiedynais, nuskustas bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paruoštas daržoves berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 min. Joms išvirus, nusunkite ir atsidėkite į šoną.
Širdelėms pasitroškinus 40 min., į keptuvę supjaustykite pomidorus bei marinuotas saldžiasias paprikas. Papildomai pasūdykite ir papipirinkite. Dėkite pomidorų padažo, išmaišykite ir troškinkite dar 10 min. Praėjus 50 min. nuo tada kai pradėjote troškinti, į keptuvę su širdelėmis suverskite kalafiorus ir bulves. Išjunkite ugnį, išmaišykite ir palikite keptuvę uždengtą dar 10 min. Tam, kad persigertų skoniai.
Po valandos galima ramiai valgyti. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą