2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Įdaryti pomidorai




Jau kažkada įdarinėjau pomidorus faršu. Dabar pabandžiau įdaryti kiaulienos gabaliukais. Labai skanu.

4 žmonėms:
Kiauliena 400 - 500 gr.
Pomidorai (kuo didesni) 8 vnt.
Graikiškas jogurtas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti bent valandai. Pasimarinavusius mėsos gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, pavartydami, kol gražiai apskrus.
Kol kiauliena kepa, pasiruoškite pomidorus. Nupjaukite viršūnę (ji bus "dangtelis") ir atsargiai išskobkite vidų (nepradurkite dugno). Aš dar palikau atsiradusias sultis. Pomidorų vidų pasūdykite ir papipirinkite. Graikišką jogurtą taip pat pasūdykite ir berkite juodųjų pipirų.
Sudėkite apkeptus kiaulienos gabaliukus į pomidorus (paspauskite, kad daugiau tilptų), o ant viršaus, kiek telpa, užpilkite graikiško jogurto su prieskoniais. Viską uždenkite pomidoro viršūnėle, kaip dangteliu. Sudėkite įdarytus pomidorus ant skardos ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 30 - 35 min.
Siūlau valgyti su bulvių koše. Kitą kartą graikišką jogurtą keisčiau pelėsiniu sūriu. Nes norėjosi truputi ryškesnio skonio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą