2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Pyragas su pelėsiniu sūriu ir lašiša




Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Paprastesnio paruošimo tikrai nebūna. Tiks ir netikėtiems svečiams pavaišinti.

Tešlai:
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Įdarui:
Vilkyškių sūris su mėlynuoju pelėsiu (gabaliukais) 100 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės apie 100 gr.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų ir dar truputį paplakite. Druskos nereikia, nes sūris su lašiša suteiks pyragui pakankamai sūrumo. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Į tešlą suberkite pelėsinio sūrio gabaliukus (ačiū gamintojams, nebereikia gnaibyti sūrio pačiai :) ) ir išmaišykite.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Ant viršaus atsargiai klokite lašišos nugarėles (aš jų nesmulkinau) ir įdarą uždenkite likusia tešla.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min. Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą