2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

Vištienos maltinukai su lašiša




Labai greitas ir skanus patiekalas. Su nedideliais pakeitimais gaminsiu pastoviai. Labai tinka netikėtiems svečiams vaišinti.




9 nedideliems maltinukams:
Vištienos faršas 700 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės apie 100 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 2-3 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, maltos aitriosios paprikos
Aliejaus kepimui
Padažui:
Vanduo 3-4 valgomieji šaukštai
Grūdėtosios garstyčios 1 valgomasis šaukštas
Žuvies padažas 1 valgomasis šaukštas
Medus 0,5 valgomojo šaukšto
Raudonojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai

Vištienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir berkite džiuvėsėlių. Susiminkykite kotletinę masę. Kabinkite nedidelį kiekį vištienos masės, išplokite ant delno ir uždėkite susuktą lašišos nugarėlę. Suformuokite nedidelius maltinukus.
Paruoštus maltinukus dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant apskrudusių maltinukų. Sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Siūlau valgyti su ryžiais ir daržovėmis.
Kitą kartą mažinčiau druskos kiekį farše, nes pamiršau, kad lašišų nugarėlės priduoda patiekalui sūrumo. Ir padažo gaminčiau dvigubą kiekį, nes man truputį jo pritrūko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą