2012 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Kopūstų - grybų sriuba



Labai skani ir kvapni. Greitai dingstanti nuo stalo.

Kopūstas 200 gr.
Miško grybai (apvirti) 7 didelės saujos
Bulvės 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Grietinė 100 gr.
Sviestas 50 gr.
Džiūvėsėliai
Sultinys 1,5 litro
Juodieji pipirai






Kopūstą supjaustykite juostelėmis, bulves - kubeliais, o pusę morkos sutarkuokite (per burokinę tarką). Puode ištirpdykite sviestą ir į jį sudėkite pjaustytas daržoves bei grybus. Kepkite viską, vis pamaišydami, 4 - 5 min.
Tada į puodą supilkite verdantį sultinį ir įberkite juodųjų pipirų. Virkite, ant mažiausios ugnies, 20 min. Praėjus nurodytam laikui, įberkite saują džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 5 min. Nuo virimo pradžios praėjus 25 min. -  sudėkite į puodą grietinę, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Man labai skanu valgyti su sultinio skrebučiais.
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/08/sultinio-skrebuciai.html
Soti, tiršta ir kvepianti mišku. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą