2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Kopūstų blynai



Kopūstas 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Pienas maždaug 1 stiklinė
Miltai maždaug 1,5 stiklinės
Jūros druska, Vegeta, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Kopūstą sutarkuokite burokine tarka (tarkavimui pasistenkite įdarbinti kokį vyriškį, nes tikrai nykokas darbas). Sutarkuotą kopūstą pabarstykite Vegeta (galite keisti jūros druska) ir juodaisiais pipirais. Išmaišykite rankomis, vis pagniaužydami kopūstus. Tada kopūstus atsidėkite į šoną ir užsiimkite blynų tešla. 
Į kitą dubenį muškite kiaušinį, berkite druskos ir išplakite su pienu, įmaišykite miltus. Pieno/miltų santykį galite šiek tiek keisti pagal save, tiesiog susimaišykite tirštą blynų tešlą. Į blynų masę supilkite kopūstus (su visais skysčiais, kurie atsiranda pastovėjus). Gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintame aliejuje ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu.
Į kopūstų masę labai skanu patarkuoti raudonos saldžiosios paprikos ar pievagrybių. Į blynų masę galima įtarkuoti sūrio ir įdėti kubeliais pjaustyto kumpio.
Jei ne tarkavimas - šitas receptas būtų idealus. Blynai labai skanūs ir sotūs. Jei pavyko išspręsti tarkavimo problemą, kokio vyriškio ar kombaino pagalba - reiškia praktiškai visas darbas jau padarytas.
Į nuotraukoje esančius blynus įtarkavau 1 čili pipirą ir 100 gr. fermentinio sūrio.
Aš valgau su grietine. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą