2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Kalėdinis žuvies Napoleonas

Labai greitai pagaminamas. Praktiškai jokio darbo, bet padėję giminėms ant stalo - sulauksite krūvos komplimentų. Paprastai mikliai išnyksta nuo stalo. Pačią idėją pasiskolinau iš "Tango su samčiais" blogo ir perdariau savaip. Labai ačiū Elenai už tokią nuostabią idėją
http://tangosuhelena.blogspot.com/2010/10/tortas-napaleonas-su-zuvimi.html

Napoleono lakštai 1 pakuotė (3 lakštai)
Konservuoti žirneliai 1 stiklainis
Karšto rūkymo skumbrė 1 didesnė
Džiuvėsėliai
Majonezas
Juodieji pipirai


Napoleono torto lakštų rasite didesnėse parduotuvėse (aš perku IKI) duonos skyriuje. Konservuotus žirnelius sutrinkite su majonezu (blenderiu ar bulvių trintuve) ir įberkite truputį juodųjų pipirų. Išsidarinėkite skumbrę ir pirštais ją patrupinkite mažesniais gabaliukais. Imkite Napoleono lakštą ir tepkite žirnelių masės (masės negailėkite), tada barstykite skumbrę ir ant viršaus dėkite kitą lakštą. Lengvai spustelėkite (labai lengvai, nes Napoleono lakštai, bjaurybės, trapūs) ir pakartokite tepimo - barstymo operaciją. Tada dėkite viršutinį lakštą (pakuotėje būna 3 vnt.) - aptepkite majonezu ir pabarstykite džiuvėsėliais. Pastatykite per naktį šaltai, kad susigertų viskas. Kadangi būna žiema - aš tiesiog įmetu į stiklintą balkoną ir pamirštu iki kitos dienos. Kiti dar gražiai papuošia tortą kokiom nors daržovėm, bet aš tingiu - ir taip visi mikliai sulapnoja, todėl nesivarginu su puošyba.
Aptepimui naudoju šaukštą ir šepetuką iš statybinių prekių parduotuvės. Majonezą renkuosi švelnų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą