2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Įdaryta krūtinėlė



Kepta vištos krūtinėlė nėra mano pats mėgiamiausias patiekalas. Na, bet gi sveika ją valgyti, todėl karts nuo karto vis bandydavau išsikepti. Visi bandymai baigdavosi sauso puspadžio graužimu. O vakar pagaliau pavyko. Išsikepiau sultingą ir skanią krūtinėlę. Įdarytų krūtinėlių receptu - kalnai. Bet, kol neatrasiu geriau, naudosiu šitą :



Didelė vištos krūtinėlė
Mozzarella
Pomidoras
Sviestas
Jogurtinė grietinė
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, gruziniški prieskoniai "Svanuri Marili", bazilikas.

Vištos krūtinėlę geriausia marinuoti prieš einant į darbą. Patrinkite visais išvardintais prieskoniais, išskyrus baziliką, užpilkite jogurtine grietine ir šuoliuokite darban. Šitam reikalui sugaišite tik 3-4 minutes. Po darbo išsitraukite krūtinėlę iš šaldytuvo ir dėkite ant kepimo popieriumi užtiestos skardos. Mėsą pabadykite (paraižykite) peiliu. Tik nepradurkit kiaurai. Į subadytas vietas (kažkaip kraupiai nuskambėjo) kimškite mozzarella, ant mozzarelos grūskite pomidoro griežinėlius. Pomidorą pjausčiau tiesiai virš krūtinėlės, kad sultys varvėtų ant mėsos. Kai i visas skyles prigrūdote tiek, kad liptų per viršų (kuo daugiau, tuo geriau) - pabarstykite vištą džiovintu baziliku. Tada ant krūtinėlės viršaus pabarstykite sviesto gabaliukų (kas nesidietinate, barstykite negailėdami). Visa šita operacija užtrunka kažkur 5 minutes (susisukau per TV reklamą). Kiškite krutinėlę į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (naudojau kepimą "viršus-apačia" be ventiliatoriaus) ir kepkite apie 30 min. Neperkepkite, nes išsausės. Įsmeigus šakutę mėsa turėtų būti minkštutėlė.
Krūtinėlė iškepė minkšta, sultinga.Atsiradusiu padažu palaisčiau garnyrą.



"Svanuri Marili" prieskonius pirkau "Maximoje". Tarp kitko, labai pigiai ir jų reikia labai nedaug, nes vis tik tokie specifiniai.
Kepimo popierių visada rinkitės tik brangų. Prie pigaus man kažkodėl maistas visada prilimpa. Jeigu kepimo rankovė gera net ir pati pigiausia, tai kepimo popieriaus kokybė tiesiogiai priklauso nuo kainos. Pigiausias geras, bent ką aš radau, tai Rimi firminis kepimo popierius. Jei kas rasit gerą pigesnį - praneškit.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą