2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Kiaulienos suktinukai su grybais kopūstuose



Šis patiekalas tinka tingiems savaitgaliams, kai norisi "kažko nekasdieniško". Labai smagu kepti orkaitėje - nereikia maltis prie viryklės, įstūmei patiekalą orkaitėn ir eini pvz filmo žiūrėti. Svarbu nepamiršti užsistatyti laikrodžio.




Kiaulienos sprandinė
Grybai
Kopūsto lapai
Bulvės 
Aliejus
Sultinys 0,5 puodelio
Prieskoniai : jūros druska, juodieji pipirai, lauro lapai, krapai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai.

Sprandinę susipjaustykite nestorais plokščiais gabalais (na kaip karbonadui). Padaužykite plaktuku iš abiejų pusių. Kiti mušdami vynioja į plėvelę, bet aš tingiu. Metu mėsą ant pjaustymo lentelės ir padaužau. Tada išmuštus gabalus pabarstykite visais prieskoniais, išskyrus krapus ir palikite marinuotis.
Nuo kopūsto nulupkite tiek lapų, kiek turite mėsos gabalų (kuo didesni lapai - tuo geriau). Nusiskuskite bulves (arba liepkite kam nors jas nuskusti), pjaukite per pusę ir patepkite aliejumi (visokiems tepliojimams statybinių prekių parduotuvėje įsigijau pigų šepetėlį). Pabarstykite jas jūros druska, juodaisiais pipirais ir raudonąja paprika.
Išsidėliokite kopūsto lapus ir ant kiekvieno lapo dėkite po sprandinės gabalą. Ant mėsos užberkite šiek tiek grybų. Aš naudojau apvirtus miško grybus, bet puikiai tinka marinuoti grybai ar apkepti pievagrybiai. Mėsą, su užbertais grybais, susukite į ritinėlį (kilimo sukimo principu). Jau susuktą mėsą įvyniokite į kopūstlapį (tuo pačiu principu) ir viską sutvirtinkite dantų krapštukais, kad neiširtų. Aš kadangi baidausi iširimo, tai tų krapštukų prismaigstau daug. Suktinukus bei bulves sudėkite į kepimo rankovę ir įpilkite pusę puodelio sultinio. Aš naudojau sultinio kubelį, nors natūralus sultinys, skaniau. Įkišę ranką į rankovę, viską pabarstykite žiupsneliu džiovintų krapų. Viską padarę ir užrišę antrąjį rankovės galą, nepamirškite rankovės viršaus subadyti, nes kitaip vietoj malonaus poilsio - gresia orkaitės šveitimas. Kiškite rankovę į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir pamirškite maistą valandai.
Valgant ant visko dar užsidėjau grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą