2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Paprastoji žirnienė




Nebrangi, soti ir itin paprastai paruošiama sriuba. Labai tinkama šaltomis žiemos dienomis.

Skaldyti žirniai 250 gr.
Vanduo 2 litrai
Rūkyti lašiniai 100 gr.
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Jūros druska

Skaldytus žirnius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į verdantį vandenį. Virkite 35 min.
Kol žirniai verda, nusiskuskite ir susipjaustykite bulves. Susipjaustykite lašinukus kubeliais ir suberkite į sausą, įkaitusią keptuvę. Skrudinkite lašinukus ant mažiausios ugnies, vis pamaišydami, kol jie virs spirgučiais.
Praėjus nurodytam laikui, pasūdykite žirnius ir į puodą suberkite bulvių gabaliukus. Ten pat supilkite visą keptuvės turinį. Viską išmaišykite ir virkite dar 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 45 min. - puodą išjunkite ir jo turinį patrinkite bulvių trintuve. Nebūtina sutrinti visko, tiesiog patrinkite, kad sriuba sutirštėtų. Patrynus, vėl įjunkite ugnį po puodu. Kai tik sriuba užvirs - išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
Mes valgome su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą