2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Voveraitėmis ir šonine įdaryti vištų ketvirčiai




Jokio darbo nereikalaujantis patiekalas. Labai sotus ir kvapnus, ūkiškas toks.

2 įdarytiems ketvirčiams:
Vištų ketvirčiai 2 vnt.
Šaldytos (apvirtos) voveraitės 1 maža sauja
Karšto rūkymo šoninė 2 riekelės
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Grietinės aptepimui

Ketvirčius įpjaukite, padarydami kišenę (tik nepradurkite kiaurai), pabarstykite visais nurodytais prieskoniais bei aptepkite grietine ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kol ketvirčiai marinuojasi - pasiruoškite įdarą. Atšildykite šaldytas voveraites, šoninę susipjaustykite kubeliais. Įkaitinkite sausą keptuvę ir suberkite šoninės kubelius. Kai tik keptuvėje atsiras riebalų nuo šoninės - sudėkite voveraites. Kepkite ant mažiausios ugnies, vis pamaišydami, 5 - 7 min.
Pasimarinavusius ketvirčius dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Į jų kišenėles pridėkite atvėsusio įdaro. Paruoštus   vištų ketvirčius kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite apie 40 min.
Įdaryti vištų ketvirčiai skanūs tiek karšti, tiek ir atvėsę. Karštus siūlau valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.
Patiekalas toks sotus, kad man pačiai užtenka pusės ketvirčio. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą