2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Troškinys moliūge




Jei norit pamaitinti minią - jums puikiai tiks troškinys moliūge. Vienintelis minusas yra ilgas ruošimas. Todėl gaminti siūlau savaitgalį, kai moliūgą galima įkišti orkaitėn ir pamiršti kuriam laikui.





Moliūgas (maniškis buvo apie 2 kg) 1 vnt.
Kiauliena 1 kg
Cukinijos (jaunos, vidutinio dydžio) 2 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Marinuotas čili pipiras 1 vnt.
Konservuoti pomidorai savo sultyse 1 skardinė
Aromatinis ar baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltas imbieras
Aliejaus kepimui

Kiaulieną supjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja saldžiąja paprika ir palikite pasimarinuoti.
Moliūgo viršų nupjaukite (neišmeskite, tai bus "indo" dangtelis) ir išimkite sėklas. Jo vidų ištrinkite jūros druska, juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aromatiniu ar baltojo vyno actu.
Cukinijas bei papriką susipjaustykite kubeliais, o čili pipirą - griežinėliais (aš sėklų neišėmiau).
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite kiaulienos gabaliukus. Kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tada į keptuvę suberkite pjaustytas daržoves. Supilkite pomidorus savo sultyse ir viską pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei maltu imbieru. Įpilkite valgomąjį šaukštą aromatinio ar baltojo vyno acto ir viską išmaišykite. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 - 30 min.
Kol moliūgo įdaras troškinasi, jo kepurėlės "uodegėlę" (kotelį) apvyniokite folija. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia").
Paruoštą moliūgą užpildykite įdaru (kepimo metu atsiradusį skystį taip pat pilkite vidun) ir kiškite į įkaitintą orkaitę (maniškis vos vos tilpo). Kepkite maždaug 1 val. 30 min. Tiesiog protarpiais atidarykite orkaitę ir pirštu spustelkite moliūgo sienelę. Kai pajusite, kad moliūgas minkštas - traukite lauk.
Moliūgo minkštimas puikiai kabinosi šaukštu. Mes valgėme su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą