2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Pagerinta kvietinė košė




Jei lieka keptos vištos - siūlau ją panaudoti gaminant pagerintą kvietinę košę. Jei vištos nekepėte, tinka ir nukaulinta virta vištiena. Košei tinka visos valgomos vištos kūno dalys. Tiesiog man atliko kepta krūtinėlė, todėl ją ir panaudojau.

3 - 4 žmonėms:
Kepta vištos krūtinėlė 1 vnt.
Šaldytų daržovių mišinys "Pavasaris" (žiediniai kopūstai, briuselio kopūstai, morkos, žirneliai, šparaginės pupelės) 1 pakuotė
Kvietinės kruopos 3 virimo maišeliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Į pasūdytą, verdantį vandenį sudėkite kvietinių kruopų maišelius ir virkite 20 min. Kol kruopos verda - pasiruoškite košės "pagerinimą". Vištieną susmulkinkite ir berkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Ant vištienos sudėkite neatšildytą daržovių mišinį. Daržoves pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais ir pašlakstykite baltojo vyno actu. Viską išmaišykite, sudėkite pomidorų padažą ir dar kartą permaišykite keptuvės turinį. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite tol, kol išvirs kvietinės kruopos.
Kruopoms išvirus, suberkite jas į keptuvę su vištiena ir daržovėmis. Išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite košę dar 5 - 10 min. "pailsėti" ant viryklės.
Soti ir labai skani košė. Ruošiant tokiu būdu, daržovės joje išlieka traškios. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą