2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Pyragas su žuvimi

Visiškai jokio darbo. Dieve, laimink šaldytos sluoksniuotos tešlos gamintojus. Jei reiktų pačiai gamintis sluoksniuotą tešlą - tikriausiai nekepčiau aš jokio pyrago. Nei su žuvimi, nei be žuvies. O dabar belieka tik sudėlioti produktus ir įgrūsti viską į orkaitę.


3 žmonėms :
"Mantingos" šaldyta sluoksniuota tešla 1 pakuotė (6 lapeliai)
Jūros lydekos filė 3 vnt.
Majonezas
Fermentinis sūris
Raudonoji saldžioji paprika
Jūros druska, juodieji pipirai.
Kiaušinis aptepimui


Atsišildykite tešlos lapelius (instrukcija yra ant pakuotės). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pasibarstykite jūros lydekos filė druska ir pipirais. Nepadauginkite druskos, nes dar dėsite majonezą ir sūrį, kurie taip pat sūrūs. Raudonąją papriką (maždaug pusę) susipjaustykite juostelėmis. Į skardą tieskite kepimo popierių ir dėkite atšilusį tešlos lapelį. Ant tešlos dėkite lydekos filė ir ją sulenkite pusiau. Apatinę (per sulenkimą apatinę) filė dalį patepkite majonezu ir padėliokite raudonosios paprikos juostelių. Ant paprikos dėkite storą gabalą sūrio (netarkuoto). Prispauskite įdarą viršutine žuvies dalimi ir uždenkite viską kitu tešlos lapeliu. Užspaudykite tešlos kraštus. Kai jau pasiruošite visus tris pyragus - išsiplakite kiaušinį ir teptuku aptepkite pyragų viršų. Kiškite į orkaitę ir kuriam laiku galite juos pamiršti (nepamirškite užsistatyti laikrodžio). Man kepė apie pusvalandį, bet jums gali trukti trumpiau. Todėl vis užmeskite akį ir kai gražiai pagels - traukite lauk. Ištraukę palikite pyragus skardoje dar kokioms 10 - iai minučių.
Vienintelis pyrago minusas - nemažas kalorijų kiekis. Bet už tai skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą