2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Vištos kumpeliai tešloje



Lengvai paruošiami sultingi kumpeliai. Skanūs tiek karšti, tiek atvėsę, todėl puikiai tinka išvykoms.

3 žmonėms:
Vištos kumpeliai 6 vnt.
Sojų padažas (šviesusis)
Aliejaus kepimui
Tešlai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 1 stiklinė
Miltai 1,5 stiklinės
Cukrus 0,5 šaukštelio
Jūros druska, juodieji pipirai, maltas imbieras

Vištos kumpelius pašlakstykite sojų padažu ir pamarinuokite bent valandą. Kol kumpeliai marinuojasi - pasiruoškite tešlą.
Kiaušinius išsiplakite šluotele, suberkite visus prieskonius bei cukrų ir dar paplakite. Plakdami supilkite pieną, paskui iš lėto suberkite miltus. Tešla turėtų būti tiršta.
Pasimarinavusius vištos kumpelius sudėkite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus ir dėkite vištieną. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus, apverskite.
Man tešlos šiek tiek liko, dar butų galima apvolioti apie porą kumpelių.
Gal šis patiekalas ir ne pats sveikiausias, bet labai skanus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą