2012 m. spalio 9 d., antradienis

Kiaulienos - burokėlių troškinys




Labai paprastai paruošiamas ir itin skanus darganotą dieną.

3 žmonėms:
Kiauliena 400 gr.
Marinuoti burokėliai (obuolių sultyse) stiklainiukas
Bulvės (nedidelės) 10 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti.
Kol kiauliena marinuojasi - nusiskuskite, susipjaustykite ir užsikaiskite bulves (pasūdytame vandenyje).
Kiaulienos gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Tada į keptuvę supilkite burokėlius (su visu skysčiu), ugnį sumažinkite iki minimalios. Paragaukite ar netrūksta druskos (man trūko) ir įberkite juodųjų pipirų. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui - į keptuvę supilkite virtas bulves, išmaišykite ir išjunkite. Palikite keptuvę ant viryklės dar dešimčiai minučių, kad skoniai susigertų.
Man buvo skanu, bet kažko truputį truko. Kitą kartą troškindama įdėsiu konservuotų pupelių, manau, kad jos čia labai tiktų.
Aš valgiau su grietine. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą