2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Daržoviniai kepuriukai



Daržoviniai kepuriukai - minkšti, purūs ir labai sotūs. Šis patiekalas bus gaminamas dažnai, nes visa šeimyna liko labai patenkinta. Recepto idėją radau čia:
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/09/kepuriukai.html



4 žmonėms:
Kiaulienos faršas 800 gr.
Jauna cukinija (vidutinė) 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiūvėsėliai 2 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Įdarui:
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Grietinė 1 valgomasis šaukštas
Pomidorai (vidutiniai) 2 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Kiaulienos faršą pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir atsidėkite į šoną.
Bulves nusiskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išsivirkite pasūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinkite kartu su šaukštu grietinės.
Per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją (aš tarkuoju su visa odele). Tarkuotą cukiniją sumaišykite su faršu, įberkite džiūvėsėlių ir viską paminkykite.
Atsignybkite paruoštos faršo masės, išplokite tarp delnų ir dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Padėję faršo blynelį ant kepimo popieriaus - pakelkite į viršų kraštus, taip formuodami dubenėlį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pripildykite dubenėlius įdaro. Į kiekvieną faršo dubenėlį dėkite po storą pomidoro griežinėlį ir pabarstykite juos juodaisiais pipirais. Ant pabarstytų pomidorų dėkite trintos bulvių masės. Visus daržovinius kepuriukus pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Pabaigai - ant visų viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo.
Paruoštus daržovinius kepuriukus kiškite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 40 min.
Pomidorų griežinėliai viduje - suteikia daržoviniams kepuriukams gaivumo. Rekomenduoju valgyti su raudonaisiais krienais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą