Labai mėgstu vištų širdeles. Kai buvau vaikas - pastoviai jų prašydavau. Kai yra galimybė valgyti širdeles nors ir kasdien, aišku noras tai daryti sumažėjo :) . Paprastosios širdelės - visiškai jokio darbo nereikalaujantis patiekalas, tik užtruks troškinimas (bet per tą laiką galima pasižiūrėti įdomią laidą ar pan.).
Vištų širdelės 450 gr.
Sultinys 1,5 stiklinės
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Vištų širdeles patrinkite nurodytais prieskoniais ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus reikia labai nedaug). Apkepkite, maišydami, ant vidutinės ugnies.
Kai širdelės apskrus - supilkite verdantį sultinį. Įberkite juodųjų pipirų, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 min. (nepamirškite kartais prieiti ir pamaišyti).
Praėjus nurodytam laikui, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 50 min. išjunkite ir dėkitės į lėkštes.
Skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Šaltos puikiai tiks užkandžių stalui. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą