2013 m. sausio 14 d., pirmadienis

Kito ryto sriuba




Sunkiais rytais "po baliaus" žmonės dažniausiai verda raugintų kopūstų sriubą. Aš verdu "Kito ryto" sriubą...Iš tiesų tai pomidorinė sriuba. Tirštumu primenanti troškinį, aštri, kvapni ir soti. Tinkanti ne tik sunkiais rytais, bet ir šaltomis žiemos dienomis. Šią sriubą verdu jau daugiau nei 10 metų ir dar nenusibodo :).

3 žmonėms:
Pomidorai savo sultyse 1 stiklainiukas
Faršas 300 gr.
Ryžiai 1 virimo maišelis (100 gr.)
Tabasco padažas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, maltos salierų šaknys
Aliejaus kepimui

Pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Kol ryžiai verda - pasiruoškite faršą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite mėsą (aš naudojau kiaulienos - jautienos faršą) ir pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja paprika. Kepkite ant nedidelės ugnies, maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais.
Kai tik faršas gražiai apskrus, į keptuvę suberkite virtus ryžius, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Į puodą supilkite pomidorus su visomis sultimis. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, maltų saliero šaknų bei įlašinkite tabasco padažo, pagal skonį. Šaukštu šiek tiek pamaigykite pomidorus ir užvirkite puodo turinį.
Kai tik puodas užvirs, į jį suberkite faršą su ryžiais, išmaišykite ir išjunkite ugnį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą