2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Daržovienė su perlinėmis kruopomis




Norėjau kažko panašaus į rusišką рассольник sriubą, bet nemėgstu karštų raugintų agurkų. Juos sėkmingai pakeičiau marinuotais pomidorais. Labai skani sriuba - aštroka, su rūgštele. Tinkanti kategorijai "po baliaus" :). 

Sriubai:
Vanduo 2 litrai
Kopūstas 2 nedidelių kumščių dydžio gabaliukas
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuoti pomidorai 3 - 4 vnt.
Perlinės kruopos 100 gr.
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)

Frikadelėms:
Faršas 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 1 sauja
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji ) paprika

Užkaiskite vandenį virimui ir kol jis užvirs, iš nurodytų produktų susiminkykite frikadelių masę. Aš naudojau vištienos faršą. Vandeniui užvirus formuokite kamuoliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite, griežinėliais pjaustytą, pusę morkos ir suberkite perlines kruopas. Suberkite visus prieskonius ir cukrų. Virkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies, 10 min.
Kol viskas verda, susipjaustykite kopūstą (aš naudojau kietą, "žieminį" kopūstą). Praėjus nurodytam laikui, sudėkite jį į puodą. Ir virkite dar 20 min.
Praėjus pusvalandžiui nuo virimo pradžios, į puodą suberkite supjaustytas bulves. Virimą tęskite dar 10 min.
Po 40 min. nuo virimo pradžios - sudėkite į puodą marinuotus pomidorus ir sutraiškykite juos šaukštu.
Išjunkite ugnį ir palikite sriubą 10 min. ramybėje.
Sriuba man labai patiko. Tikrai bus kartojama ne kartą. Siūlau valgyti su grietine.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą