2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Paprastieji balandėliai




Iš tiesų aš labiau mėgstu tinginių balandėlių gamybą, nes kopūsto lapų apvirimas ganėtinai vargina. Bet įgudus tai neužtrunka ilgai :) .

4 - 5 žmonėms:
Kopūstas (šviežias) 1 vidutinė galva
Kiaulienos faršas 500 gr.
Ryžiai 1 virimo maišelis
Kiaušinis 1 vnt.
Morka (vidutinė) 1 vnt.
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 100 ml.
Grietinė 200 gr.
Marinuotų peperoncini pipirų marinatas 4 - 5 valgomieji šaukštai
Jūros druska, raudonoji (saldžioji paprika), aitrioji paprika, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Aliejaus kepimui

Ryžius (aš naudojau plikytus) išsivirkite pasūdytame vandenyje ir palikite pravėsti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei visų rūšių pipirais ir atsidėkite į šoną.
Užvirkite didelį puodą vandens, kopūstui išpjaukite kotą ir įmeskite galvą į verdantį vandenį. Pavirkite 5 min. Puodą išjunkite, bet galvos neišimkite. 2 šaukštų pagalba, vartydami kopūstą, atsargiai po vieną nulupkite kopūstlapius.
Į faršą su prieskoniais muškite kiaušinį ir suberkite dar šiltus (bet nekarštus ryžius). Viską gerai paminkykite.
Dėkite įdaro į kopūstlapius ir suvyniokite. Didesnius lanksčiau "vokeliu", o mažesnius kopūstlapius susukau voleliu (galus užlenkiau į vidų).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite balandėlius sujungimo vieta į apačią. Apkepkite juos, ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Puodo, kuriame troškinsite, dugną padenkite morkos griežinėliais. Ant jų sudėkite apkeptus balandėlius ir supilkite karštą sultinį.
Kai tik sultinys užvirs, suberkite visas džiovintas žoleles ir žiūpsnį juodųjų pipirų. Sudėkite pomidorų padažą ir pilkite peperoncini marinato. Troškinkite 30 min. ant mažiausios ugnies.
Praėjus nurodytam laikui, sudėkite grietinę, išjunkite puoda ir palikite uždengtą dar 15 - ai min.
Nei vienas balandėlis neiširo :). Siūlau valgyti su virtomis bulvėmis.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą