2014 m. sausio 8 d., trečiadienis

Šepardo pyragas




Arba tiesiog bulvių košės/faršo/daržovių apkepas.  Labai smagu prisidengiant skambiu pavadinimu naikinti likučius. Jei turite likusios bulvių košės - siūlau gaminti (jei neturite likučių vistiek gaminkit, nes skanu :) ).

4 žmonėms:

Kiaulienos faršas 500 gr.
Šaldytos daržovės 1 pakelis
Sultinys 0,5 puodelio
Fermentinis sūris
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili dribsniai
Aliejaus kepimui
Bulvių košei:
Bulvės (didelės) 4 vnt.
Sviestas
Grietinėlė 150 ml
Jūros druska

Bulves supjaustykite ir meskite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite 15 - 20 min. Nusunkite, dėkite sviesto ir trinkite viską rankine trintuve. Proceso metu supilkite pašildytą grietinėlę. Paruoštą  bulvių košę atsidėkite į šoną.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Sudėkite kiaulienos faršą, jį pasūdykite ir pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Kepkite maišydami, ant didelės ugnies, kad faršas subyrėtų gabaliukais. Mėsai apskrudus, į keptuvę suberkite daržoves. Aš naudojau Bonduelle 4 seasons šaldytų daržovių mišinį. Į keptuvę supilkite sultinį ir jam užvirus, įberkite dar juodųjų pipirų. Viską išmaišykite ir ugnį sumažinkite iki minimalios. Uždengtoje keptuvėje faršą su daržovėmis troškinkite 10 - 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, visą keptuvės turinį supilkite į indą, kuris būtų tinkamas kepimui orkaitėje. Faršą su daržovėmis užklokite bulvių koše. Ant viršaus išdėliokite fermentinio sūrio riekeles ir kiškite pyragą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 35 - 40 min. Skanaus :)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą