Fantastiškas patiekalas. Galima gaminti pyragą ir užkepėlę. Vegetarišką ar su kumpiu ir viską vienu metu.
Tešlai:
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Įdarui:
Vilkyškių "Maasdam" tepamas sūris 1 indelis
Tarkuotas "Džiugo" sūris 100 gr.
Karšto rūkymo kumpis 100 gr.
Kalafioras 1 vidutinė galva
Pievagrybiai 200 gr.
Čili pipiras 1 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Kalafioro galvą išskirstykite žiedynais, berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Išvirusį kalafiorą nusunkite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir sutrinkite bulvių trintuve.
Susmulkinkite pievagrybius bei čili pipirą. Suberkite juos į gerai įkaitintą sausą keptuvę, pabarstykite jūros druska ir skrudinkite ant mažiausios ugnies (kartais pamaišykite).
Sutrintą kalafiorą ir paskrudusius pievagrybius su čili atsidėkite į šoną, kad atvėstų.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų ir dar truputį paplakite. Sudėkite "Maasdam" tepamą sūrį bei grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės bei sūrio mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Tada įmaišykite trintą kalafiorą bei pievagrybius su čili pipiru. Suberkite "Džiugo" sūrį (truputį pasilikite viršaus pabarstymui).
Dideles keksiukų formeles pripildykite paruošta tešla ir pabarstykite viršų "Džiugo" sūriu (aš naudojau 6 formeles).
Į likusią tešlą įmaišykite kumpį. Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite masę, viršų vėlgi pabarstykite "Džiugo" sūriu.
Keksiukų formeles ir kepimo formą kiškite į 180 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 min.
Iš keksiukų formelių užkepėlę valgėmę karštą. Kepimo formoje esantį pyragą palikome atvėsti ir tik tada pjaustėme.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą