2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Šaltibarščiai





Kiekviena šeimininkė Lietuvoje, turi savo šaltibarščių receptą. Aš - ne išimtis. Mėgstu tirštus ir sočius šaltibarščius.


Kefyras 2 litrai
Kiaušiniai (priklauso nuo dydžio) 4 - 5 vnt.
Marinuoti burokėliai 1 stiklainiukas
Agurkai (priklauso nuo dydžio) 2 - 3 trumpavaisiai arba pusė ilgavaisio
Jūros druska
Garnyrui
Bulvės


Užsikaiskite virti kiaušinius ir kol jie verda, nusiskuskite ir pastatykite virti bulves (nepamirškite jų pasūdyti). Kol bulvės verda, atvėsinkite ir nusilupkite išvirusius kiaušinius (kiaušinius virkite ne trumpiau, kaip 10 minučių, po vandens užvirimo). Šaltą kefyrą supilkite į didelį puodą (aš renkuosi "Dvaro" kefyrą). Į kefyrą sukratykite marinuotus burokėlius, su visu skysčiu. Suberkite kubeliais pjaustytus agurkus bei kiaušinius. Gerai išmaišykite ir pasūdykite pagal skonį. 
Kol bulvės išvirs - šaltibarščius laikykite šaldytuve.
Vasarą šie šaltibarščiai man puikiai atstoja pagrindinį patiekalą. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą