2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Strimėlių salotos

Labai sočios salotos. Puikiai tinka kaip užkandis prie alaus.

Karštai rūkytos strimėlės 1 - 2 vnt. (priklausomai nuo dydžio)
Kiaušiniai 2 - 3 vnt. (priklausomai nuo dydžio)
Marinuoti agurkai (dideli) 2 vnt.
Konservuoti žirneliai 5 valgomieji šaukštai
Basmati ryžiai (dėžutė)
Majonezas
Jūros druska

Užsikaiskite virti basmati ryžius su jūros druska (ryžių paruošimo instrukciją rasite ant dėžutės). Taip pat užstatykite virti kiaušinius.
Kol ryžiai bei kiaušiniai verda, išsidarinėkite strimėles. Nulupkite odą, pašalinkite kaulus ir pirštais sutrupinkite į dubenį. Ant strimėlių, tiesiai virš dubens, smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus.
Kiaušiniams išvirus (nuo vandens užvirimo, virkite 10 min.), juos atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite į dubenį su likusiais produktais. Išvirusius, karštus, basmati ryžius sudėkite į dubenį su pjaustytais produktais ir gerai išmaišykite. Palikite kokioms 15 - ai minučių salotas ramybėje (ryžiams atvėsti bei įsigerti skoniams). Tada į dubenį dėkite žirnelius bei majonezą ir viską gerai išmaišykite.
Šitoms salotoms aš naudoju "Daumantų" majonezą be priedų. Su bokalu šviesaus alaus - salotos dings nepastebimai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą