Barščių receptų yra labai daug, bet aš nuolat verdu pagal šį receptą. Soti sriuba, puikiai atstojanti ir antrąjį patiekalą.
Virti lupti burokėliai 500 gr. (pakuotė)
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
kukuliukams (frikadelėms) :
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis
Manų kruopos ar džiuvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiuvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 minučių. Kol viskas verda - nusiskuskite bulves ir supjaustykite jas nedideliais gabaliukais. Praėjus penkiolikai minučių, suberkite bulves į puodą ir virkite dar 10 minučių. Tuo metu per burokinę tarką sutarkuokite burokėlius ir juos užpilkite baltojo vyno actu (nepamirškite pamaišyti, kad actas pasiskirstytų). Nuo virimo pradžios praėjus 25 - ioms minutėms, sudėkite burokėlius į sriubą. Išmaišykite ir kai tik užvirs - išjunkite. Palikite barščius dar 10 minučių "susistovėti".
Jei tingite, neturite laiko ar nenorite tarkuoti - virtus burokėlius bei vyno actą pakeiskite stiklainiuku marinuotų burokėlių. Ypač tinka burokėliai su obuolių sultimis.
Nepamirškite įsidėti grietinės :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą