Troškinys sotus, bet neapsunkina skrandžio. Gaivumo jam suteikia traškūs cukinijų gabaliukai. Greitai paruošiamas kasdieninis patiekalas.
4 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Makaronai 400 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Cukinija (jauna ir kuo didesnė)
Pomidorų padažas 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika, sultinio kubeliai
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais (išskyrus sultinio kubelius) ir palikite pasimarinuoti. Kai mėsa pasimarinuos, apvoliokite ją krakmole, tada gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite ten gabaliukus. Kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol kiauliena kepa - užsikaiskite vandenį (su sultinio kubeliais) makaronams. Susipjaustykite cukiniją ir pomidorus stambokais gabaliukais.
Kiaulienai apskrudus - į keptuvę sudėkite daržoves, ant jų berkite juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno acto. Viską išmaišykite ir troškinkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies.
Makaronus virkite 3 min. Tada, su visu skysčiu, supilkite ant kiaulienos ir daržovių. Sudėkite pomidorų padažą, viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Praėjus nurodytam laikui - dėliokite troškinį į lėkštes.
Patiekalo gamyba nereikalauja jokių pastangų. Kiauliena tampa sultinga, makaronai nespėja ištežti, o cukinijos gabaliukai virsta gaiviai traškiais. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą